Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Hoidon haitat

Krooniseen C-hepatiittiin hoitoa saavat ihmiset saavat usein hoidon aikana erilaisia haittavaikutuksen tunteita. Keskustele lääkärin tai hoitajan kanssa haittavaikutuksen tunteistasi.

On ehkä helpottavaa tietää, että et ole yksin – monet kroonista C-hepatiittia sairastavat ihmiset saavat haittavaikutuksia. Sinun on hyvä kertoa lääkärille tai hoitajalle kaikista kokemistasi haittavaikutuksista. Lääkärisi tai hoitajasi voi silloin antaa käytännön neuvoja ja kertoa mistä saattaa olla sinulle apua.

Tavallisimmat haittavaikutukset on käsitelty vasemman reunan valikossa, tällaisia ovat: väsymys, pistoskohdan reaktiot, hiustenlähtö, pahoinvointi, makuaistin muutokset, kuiva ja kutiseva iho tai erilaiset flunssan kaltaiset oireet (yleisiä ovat, lihaskivut, päänsärky ja kuume).

Tämä sivusto sisältää yleistä informaatiota, eikä se korvaa lääketieteen ammattilaiselta saatuja ohjeita. Lääkäri tai hoitaja on vastuussa hoidostasi, ja häneltä saat aina tarvitsemasi tiedot diagnoosistasi, terveydentilastasi ja hoidostasi. Noudata aina hoitohenkilöstön antamia ohjeita ja keskustele hoitohenkilöstön kanssa kaikista terveyteesi, tautiisi tai hoitoosi liittyvistä kysymyksistä.

INFC-1026611-0000 03/2015