C-hepatiitin hoito

C-hepatiitin hoidossa on tapahtunut viime vuosina isoja kehitysaskeleita. Tänä päivänä C-hepatiitti on parannettavissa, siksi hoitoon hakeutuminen on tärkeää. Suomessa lääkehoito on ilmaista, mutta se vaatii potilaalta vahvaa sitoutumista, sillä hoito kestää viikkoja ja edellyttää säännöllisyyttä. Lääkäri tekee hoidon valintaan liittyvän arvioinnin potilaan tilanteen mukaan. C-hepatiitin luokitus, eli genotyyppi, muu terveydentila ja maksan kunto vaikuttavat siihen miten kunkin potilaan C-hepatiittia voidaan hoitaa.

Kroonisen hepatiitin lääkehoitoon, kuten muidenkin sairauksien lääkehoitoon, liittyy haittavaikutuksia ja niitä kokevat monet potilaat. Et siis ole yksin asian kanssa. Sinun on hyvä kertoa kaikista terveydentilaasi koskevista muutoksista ja tuntemuksista lääkärille tai hoitajalle. He osaavat antaa sinulle käytännön neuvoja ja kertoa mistä saattaa olla apua juuri sinulle.

Tämä sivusto sisältää yleistä informaatiota, eikä se korvaa lääketieteen ammattilaiselta saatuja ohjeita. Lääkäri tai hoitaja on vastuussa hoidostasi, ja häneltä saat aina tarvitsemasi tiedot diagnoosistasi, terveydentilastasi ja hoidostasi. Noudata aina hoitohenkilöstön antamia ohjeita ja keskustele hoitohenkilöstön kanssa kaikista terveyteesi, tautiisi tai hoitoosi liittyvistä kysymyksistä.


Lähde:

  1. A-klinikkasäätiö, seonveressa.fi

Kirjaudu ammattilaissivustolle