Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Miten hyvin tunnet astmasi?

Astma on Suomessa yksi yleisimmistä kroonisista sairauksista sekä aikuisilla että lapsilla. Arvioiden mukaan jopa 9 % suomalaisista aikuisista sairastaa astmaa, lapsilla ja nuorilla astmaa esiintyy 7-9 %:lla. Vaikka et itse olisikaan astmaatikko, mahdollisesti joku lähipiirissäsi sairastaa sitä!

Astma on keuhkojen tulehdussairaus ja sen aiheuttajat ovat moninaiset. Astmaoireita ovat mm. hengenahdistus, limaneritys ja jatkuva yskä ja oireita esiintyy tyypillisesti öisin ja aamuisin. Astmaa ei ole pystytty vielä nykytieteen avulla parantamaan ja astman hoito perustuukin pääosin keuhkojen tulehduksen rauhoittamiseen, jossa usein tarvitaan pitkäaikaista säännöllistä lääkitystä. Astma on kuitenkin usein lievä sairaus ja säännöllisen lääkityksen avulla potilaat voivat usein viettää normaalia, täysipainoista elämää.

Tältä sivustolta saat tietoa astmasta sekä monia astmaatikkoja vaivaavasta allergisesta nuhasta sekä niiden eri hoitovaihtoehdoista. Tietoa löytyy sekä aikuisten että lasten astman osalta. Sivustolta löytyy myös linkki siitepöly- ja ilmanlaatutietoihin sekä paljon muuta!

Tutustu oheisten linkkien kautta lisää aiheeseen!

Sivuston tietolähteinä on käytetty suomalaisia astman asiantuntijoita, suomalaista Astman käypä hoito -suositusta sekä Allergia (Duodecim, 2007), Lasten allergiset sairaudet (Suomen Lastenlääkäriyhdistys r.y., 2009) että Keuhkosairaudet (Duodecim, 2005) -teoksia.

RESP-1061738-0000 11/2015